25 | 10 | 2022 - 4 min

ASSEGURANCES PER LA PÈRDUA DE LLICÈNCIA DE PILOTS DE LÍNIES AÈRIES

Realitzar la formació i la carrera professional de pilot ja no resulta ser la rendible inversió que era en altres èpoques. Les condicions salarials en l’aviació comercial s’han deteriorat. I, per tant, fan falta més anys en actiu per a amortitzar l’invertit prèviament en la formació.

Així doncs, perdre la llicència, sigui temporal o definitivament, pot posar al professional davant una situació molt difícil. S’enfronta a la possibilitat de deixar d’exercir una professió a la qual ha arribat per vocació i que li ha implicat un sacrifici personal gran. De manera que, si es queda sense feina, es veurà amb dificultats per a continuar fent front a les obligacions financeres. Però no sols els professionals en actiu poden veure’s afectats per una situació d’aquest tipus, també els estudiants aspirants a pilot poden veure truncats els seus plans de futur en cas de perdre les aptituds necessàries durant la fase d’instrucció.

Un pot pensar que no es trobarà en aquesta situació, que aquestes són poc freqüents. Però la trista realitat és que es donen. En tan sols minuts o segons poden produir-se fets que provoquin una bolcada en la nostra vida que afectin no sols la nostra vida professional, també a l’esfera personal, familiar i social.

A ningú se li escapa que, en els últims anys, les condicions laborals de les plantilles de moltes empreses del sector de l’aviació s’han deteriorat. Pilots als quals se’ls sobrecarrega de treball de manera reiterada, tripulacions que no tenen suficient temps per al reajustament del somni… Que comporten cansament, fatiga i estrès.

Exercicis estadístics reporten que l’estrès i la fatiga poden afavorir l’aparició de malalties, accidents i complicacions que acabin derivant en una pèrdua de llicència. A més de representar un perill per als mateixos professionals, suposen posar en risc la seguretat de les operacions.

Per aquest motiu, i amb el propòsit d’evitar l’angoixa i pressió que pot suposar la disminució d’aptituds per a mantenir la llicència, es recomana tant a pilots com a auxiliars de vol i controladors que procurin contractar una Assegurança de Pèrdua de Llicència (LOL, per les sigles en anglès de Loss of Licence).

Aquesta assegurança cobreix el perjudici econòmic que se sofreix a conseqüència de la pèrdua de llicència, bé sigui de manera definitiva o temporal, produïda per un accident o malaltia.

Dissenyar un bon pla de protecció i adquirir les assegurances per a protegir-te requereix d’un bon assessorament. Per això, és més que recomanable comptar amb el suport d’un expert en la matèria, un professional que, d’una banda, conegui les característiques dels productes, i, per un altre, entengui les necessitats, inquietuds i preocupacions dels seus clients. Aquest expert t’assessorarà no sols en la contractació, sinó també durant la vida de l’assegurança. A més, en cas d’eventualitat o sinistre, et brindarà les facilitats corresponents.

Les preguntes que farà un assessor, i que sol fer-se probablement un professional de l’aviació són:

  • Pòlissa col·lectiva o pòlissa individual?
  • Cobertura de pèrdua de llicència definitiva, temporal o ambdues?
  • Afegeixo cobertures addicionals? Com pràctica d’esports de risc o assistència mèdica
  • Què passa si tanca la meva companyia aèria?
  • I si volem a l’estranger? O vivim a l’estranger amb una llicència europea, o l’inrevés?

Vols més informació sobre l’assegurança de pèrdua de llicencia: escriu-nos a info@sermaseguros.es o truca’ns sense compromís al 627 404 618. Et trobarem la millor solució.

Llegir més
Llegir menys

Articles relacionats

Els nostres últims articles

Últims articles