07 | 12 | 2022 - 4 min

Consells per a comprar per internet

En aquestes dates tan assenyalades, i on fem moltes compres, cal prendre unes certes precaucions a l’hora de realitzar-les per internet és fonamental per a garantir la seguretat de les transaccions

Qualsevol moment és bo per a realitzar compres per internet i és que, una dels avantatges que ofereix el comerç electrònic és, precisament, el fàcil que resulta accedir a tota mena de productes i serveis. L’univers internet et dona l’opció d’aconseguir-los sense haver de moure’t de casa.
Aquesta comoditat inherent a tota compra en línia no està, no obstant això, exempta de riscos. Saber identificar-los o portar a la pràctica algunes recomanacions bàsiques de seguretat sobre com comprar per internet:

Botigues en línia de confiança
Si bé és cert que el sector de compres per internet ha crescut notablement en els últims temps, no és menys cert que també han aparegut moltes plataformes de dubtosa reputació. La confiança a l’hora de comprar en línia és fonamental i, per això, convé assegurar-se que realitzes les teves transaccions en botigues en línia acreditades com aquells comerços amb segells de confiança, que d’altra banda, ofereixen majors garanties.


Una web transparent
Un bon indicatiu que la botiga en línia en la qual has decidit fer la teva compra en línia és de segura, és que et proporcioni tota la informació relativa al tractament de les teves dades, així com la que requereixis sobre els teus drets com a consumidor. Aquesta transparència permet establir una relació de confiança que, entre altres coses, apreciaràs també si apareixen reflectides dades com la ubicació o el responsable de la pròpia botiga en línia.
Algunes plataformes disposen d’aplicacions mòbils per a oferir una experiència de compra seductora i accessible. L’experiència d’altres consumidors sumada a la transparència de les botigues en línia en qüestió t’ajudarà a decidir-te per les empreses més apropiades per a les teves compres segures per internet.


Els teus dispositius, sempre a punt.
La seguretat en el que a transaccions econòmiques es refereix és una de les qüestions que més preocupa els consumidors. Optar per botigues en línia de confiança reduirà les possibilitats d’emportar-se sorpreses, però, en qualsevol cas, convé prendre precaucions. En el cas del pagament amb targeta, el preferit pels qui realitzen compres per internet, és recomanable utilitzar una targeta d’ús exclusiu per a compres en línia. Moltes entitats ofereixen ja la possibilitat d’utilitzar una e-targeta o targeta virtual que ofereix avantatges de seguretat enfront dels sistemes tradicionals.
El que has d’evitar, en qualsevol cas, és realitzar pagaments en efectiu, entre altres coses, perquè resulta difícil seguir el rastre d’aquestes transaccions. Si a més has de realitzar reclamacions o devolucions de productes defectuosos, la qüestió pot tornar-se una autèntica odissea.


Coneix els teus drets en realitzar compres per internet
El fet d’adquirir un producte sense necessitat d’acudir a un espai físic no minva els teus drets com a consumidor. De fet, per a productes nous, el fabricant ha d’oferir-te la mateixa garantia de dos anys que atorga a qualsevol element adquirit en una botiga tradicional. A més, pots desistir de la teva compra sense més explicació que la de manifestar el teu dret de desistiment. En aquest cas, la botiga en línia haurà de reemborsar-te els diners (excepte excepcions en uns certs productes o serveis) sempre que el comuniquis dins dels 14 dies naturals posteriors a la recepció del producte, sense que això suposi cap cost per a tu.

Recorda analitzar sempre la pàgina per a detectar els elements que la fan una pàgina web segura abans de realitzar compres en línia.

www.sermaseguros.es

Llegir més
Llegir menys

Articles relacionats

Els nostres últims articles

Últims articles