17 | 10 | 2022 - 4 min

Les assegurances de Vida

En què consisteix una assegurança de vida?

Una assegurança de vida risc és una pòlissa que protegeix econòmicament els nostres familiars en el cas que alguna cosa ens succeeixi.

Principalment, cobreix la defunció de l’assegurat, encara que es poden afegir altres garanties com són la malaltia greu o la incapacitat permanent.

Com funciona una assegurança de vida?

El funcionament d’una assegurança de vida és molt senzill. Aquest producte és un acord entre una asseguradora i una persona, el prenedor o assegurat. En aquest pacte, l’asseguradora es compromet a pagar una quantitat de diners (indemnització) als beneficiaris (persones, normalment familiars, triades pel prenedor de la pòlissa) en el cas que l’assegurat mori.

El contracte de l’assegurança de vida és anual i es va renovant anualment de manera automàtica. En aquesta renovació, el preu sol pujar una mica, ja que el preu de l’assegurança depèn de l’edat de l’assegurat. La indemnització ajuda els beneficiaris a cobrir totes les seves despeses durant diversos anys. En el cas que quedis incapacitat per a continuar treballant, una assegurança de vida et permetrà tenir una quantitat de diners per a continuar pagant totes les teves despeses i els de la teva família.

Quant es cobra per una assegurança de vida?

La indemnització que reben els beneficiaris de l’assegurança de vida, depèn de la quantitat contractada per l’assegurat. Aquests diners, que es pacta en el contracte, és el que es coneix com a capital assegurat. Si hi ha un únic beneficiari, aquest cobrarà la indemnització completa. En el cas d’haver-hi varis, es repartirà equitativament, tret que estiguin establerts els percentatges en el contracte.

Fins a quina edat et cobreix una assegurança de vida

Com bé indica el seu nom, les assegurances de vida temporals només cobreixen un període de temps determinat. El normal és que cobreixin entre 10 i 30 anys. Durant aquests anys, la pòlissa estarà activa i els teus familiars protegits. Després d’aquest lapse, el prenedor no haurà de pagar més i l’asseguradora no estarà obligada al pagament de la indemnització en cas de defunció. L’edat màxima per a comprar una assegurança de vida dependrà de l’entitat amb la qual es contracti. A més, el temps serà pactat entre l’assegurat i la companyia a l’hora de signar el contracte. Generalment, l’edat màxima per al contracte d’una assegurança de vida està entre els 65 i 70 anys. Per tant, la cobertura pot estendre’s més enllà dels 65 anys, en alguns casos arriba fins i tot als 80 anys.

Com funcionen les asseguradores?

Les asseguradores de pòlisses de vida són les encarregades d’efectuar el pagament de la indemnització als beneficiaris de l’assegurança quan l’assegurat mor. En conseqüència, les asseguradores són les que assumeixen el risc de la defunció de l’assegurat. Així, l’assegurança de vida permet que les persones que la contractin estiguin tranquil·les sabent que les seves famílies estan protegides si alguna cosa els ocorre. I com són capaços de pagar aquestes indemnitzacions? Les indemnitzacions en les assegurances de vida risc només es paguen si es produeix la defunció durant el temps que la pòlissa està activa. Com hi ha moltes persones que sobreviuen a la seva pòlissa, a aquestes persones no se’ls paga mai gens de diners, però ja han anat pagant les seves primes. Per tant, les asseguradores reuneixen els diners de les primes de tots els seus clients assegurats i amb aquests diners pagaran les indemnitzacions que corresponguin.

L’assegurança de vida que de veritat funciona

Quan contractes una assegurança de vida el que estàs buscant és una protecció eficaç per a la teva família. A SERMA Assegurances t’ajudem a trobar l’assegurança de vida que millor s’adapta a les teves necessitats. En tan sols uns segons et calcularem el preu de la teva assegurança i en menys de 5 minuts podràs contractar-la. Contacta amb nosaltres.

Llegir més
Llegir menys

Articles relacionats

Els nostres últims articles

Últims articles