01 | 03 | 2022 - 2 min

Nova llei de Trànsit 2022, normes i restriccions de la DGT

El Congrés aprova la nova Llei de Trànsit 2022 amb importantíssims canvis per als conductors. Aquesta nova llei entrarà a partir de març de 2022. El seu objectiu es reduir la sinistralitat en carretera i reforçar la seguretat viària.


Entre molts canvis, cal destacar:


S’elimina el marge de 20 km/h per a avançar en carretera convencional Ja no es podrà avançar a un màxim de 110 km/h en una via convencional amb la velocitat limitada a 90 km/h.


-Ús del mòbil: sis punts Entre les modificacions més sensibles i severes de les noves normes de la DGT està la que augmenta de 3 a 6 punts a llevar per l’ús de dispositius mòbils al volant. Conduir subjectant dispositius mòbils amb la mà serà considerada una infracció molt greu sancionada amb la pèrdua de sis punts del permís de conduir.


Cinturó de seguretat: 4 punts Es perdran quatre punts per l’ús indegut del cinturó de seguretat, els sistemes de protecció infantil (SRI) i el casc en el cas dels motoristes.


Llançar burilles o objectes a la via La nova Llei introdueix també un apartat en el qual es produeix l’augment de quatre a sis punts per llançar a la via objectes que puguin provocar incendis o accidents a altres usuaris de la via pública.


Avançar als ciclistes No respectar la distància de seguretat d’un metre i mig en avançar ciclistes també està sancionat amb la retirada de sis punts.


Patinets i alcohol La nova normativa 2022 també prohibeix que els menors que usin vehicles de mobilitat personal (VMP) puguin conduir si han ingerit la més mínima quantitat d’alcohol. Els usuaris de patinets tampoc podran circular per les voreres per a protegir ” l’usuari més vulnerable en les vies públiques, el vianant”.


Alcolock’ en autobusos, no en camions La norma obre la porta a regular els controls d’alcohol i drogues a conductors professionals, i que els alcoholímetres antiarrencada siguin obligatoris en vehicles de transport de persones.

Creus que aquesta nova Llei de Trànsit 2022 servirà per reduir la sinistralitat en carretera i reforçar la seguretat viària?

Llegeix més articles del blog aquí.

Llegir més
Llegir menys

Articles relacionats

Els nostres últims articles

Últims articles